Κοτόπουλο κατσαρόλας

images_8122016_2_kotopoulo-katsarola-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 1 μικρό
    Ντομάτα 1 τεμ ψιλοκομμένη    
    Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Καρότο 1 τεμ σε ροδέλες    
    Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Κρεμμύδι 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος    
    Άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση    
    Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το κόβουμε σε τεμάχια. Καθαρίζουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδι,α τα ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε το καρότο, το πλένουμε και το κόβουμε σε ροδέλες, πλένουμε τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε, πλένουμε την ντομάτα και την ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε από την πλευρά τις πέτσας πρώτα και μετά από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα και  σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για 2- 3 λεπτά και προσθέτουμε το καρότο, την ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και νερό να το σκεπάζει. Κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε σε πιατέλα , με το ζουμάκι του. Συνοδεύεται με πατάτες,ρύζι ή πουρέ.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/