Επέμβαση μείωσης βάρους για τη βαρύτερη γυναίκα στον κόσμο

images_9122016_vBloc-Therapy-600x400.jpg

Μια γυναίκα από την Αίγυπτο, που πιστεύεται ότι είναι η πλέον παχύσαρκη στον κόσμο φτάνοντας τα 500 κιλά, σύντομα θα μεταφερθεί στην Ινδία για μια χειρουργική επέμβαση μείωσης βάρους.

Η Eman Ahmed Abd El Aty, 36 ετών, θα πρέπει να πετάξει με ένα ναυλωμένο αεροπλάνο για την Βομβάη όπου θα τη χειρουργήσει ο ειδικός στη βαριατρική χειρουργική Δρ Muffazal Lakdawala. Η ινδική πρεσβεία στο Κάιρο αρχικά αρνήθηκε το αίτημά της για χορήγηση βίζας καθώς δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει εκεί.

Αυτό όμως άλλαξε όταν ο χειρουργός έγραψε ένα tweet στην υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας: η υπουργός Sushma Swaraj, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο περιμένοντας να κάνει μεταμόσχευση νεφρού, απάντησε γρήγορα  προσφέροντας τη βοήθειά της.

Η οικογένεια της Abd El Aty αναφέρει ότι η κοπέλα δεν ήταν σε θέση να βγει από το σπίτι εδώ και 25 χρόνια και υπολογίζει ότι σήμερα ζυγίζει 500 κιλά.

Εάν οι υπολογισμοί για το βάρος της ισχύουν, τότε θα πρόκειται για την πιο βαριά γυναίκα στον κόσμο, καθώς το ρεκόρ Γκίνες κατέχει η Pauline Potter από τις ΗΠΑ η οποία ζύγιζε 292 κιλά το 2010. Ο Δρ Lakdawala, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις μείωσης βάρους στους ινδούς υπουργούς Nitin Gadkari και Venkaiah Naidu, δήλωσε ότι εξετάζοντας ιατρικές εκθέσεις και φωτογραφίες της κυρίας Abd El Aty, πιστεύει ότι ζυγίζει τουλάχιστον 450kg.

Η οικογένειά της λέει ότι ζύγιζε 5 κιλά όταν γεννήθηκε και ότι έχει διαγνωστεί με ελεφαντίαση, μια κατάσταση κατά την οποία ένα άκρο ή άλλα μέρη του σώματος διογκώνονται λόγω μιας παρασιτικής μόλυνσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Δρ Lakdawala.

«Μου είπαν ότι όταν ήταν 11, πήρε ξαφνικά τεράστιο βάρος, εξαιτίας του οποίου δεν μπορούσε να σταθεί και αναγκαζόταν να μπουσουλάει. Στη συνέχεια υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο την άφησε κλινήρη και δεν ήταν σε θέση να βγει από το σπίτι έκτοτε».

Τη νεαρή γυναίκα φροντίζουν η μητέρα και η αδελφή της. Ο Δρ Lakdawala είπε ότι η αδελφή της ήρθε σε επαφή μαζί του τον Οκτώβριο και άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να την φέρει στη Βομβάη, καθώς η οικογένειά της ήταν πολύ φτωχή και δεν μπορεί να αναλάβει το υψηλό κόστος μιας πτήσης τσάρτερ.

«Θα πρέπει να παραμείνει στη Βομβάη για δύο έως τρεις μήνες για τη χειρουργική επέμβαση και τη θεραπεία. Μετά θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην πατρίδα της, αλλά θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να φέρει το σωματικό βάρος της κάτω από τα 100 κιλά» δήλωσε ο χειρουργός. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαι σε θέση να την βοηθήσω».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/