Εγκεφαλικό από λούσιμο στο κομμωτήριο!

images_15122016_2_u.jpg

Ένας άνθρωπος έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από μια επίσκεψη στο κομμωτήριο καθώς δημιουργήθηκε ένας απειλητικός για τη ζωή του θρόμβος στο αίμα όταν το κεφάλι του έγειρε πίσω στον λουτήρα, σύμφωνα με τους γιατρούς του.

Ο Dave Tyler, ένα 45χρονος ηχολήπτης, άρχισε να έχει πονοκεφάλους, αισθάνθηκε το σώμα του μουδιασμένο και τελικά κατέρρευσε σε μια επαγγελματική συνάντηση δύο ημέρες μετά την επίσκεψή του σε κομμωτήριο του Μπράιτον. Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο Tyler υπέστη αυτό που είναι γνωστό ως «σύνδρομο του σαλονιού ομορφιάς». Αυτός ο σπάνιος αλλά επικίνδυνος τραυματισμός συμβαίνει όταν μία από τις κύριες αρτηρίες στο λαιμό υπερεκτείνεται, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός θρόμβου που περιορίζει την παροχή αίματος προς τον εγκέφαλο.

Ο Tyler έμεινε στο νοσοκομείο για τρεις μήνες μετά το περιστατικό. Δήλωσε ότι ακόμη υποφέρει, χρησιμοποιεί μπαστούνι για να περπατήσει και δεν μπορεί πλέον να οδηγήσει εξαιτίας επιπλοκών στην όραση που προκλήθηκαν από το εγκεφαλικό επεισόδιο. Όταν κατέρρευσε, ένιωσε «ολόκληρη τη μία πλευρά του σώματός μου να μουδιάζει και περιμένοντας το ασθενοφόρο τα μάτια μου άρχισαν να τρεμοπαίζουν και να γυρίζουν ανεξέλεγκτα». Οι γιατροί στο Εθνικό Νοσοκομείο Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής στο Λονδίνο, όπου νοσηλευόταν, ρώτησαν τον Tyler αν είχε κόψει πρόσφατα τα μαλλιά του.

Οι ειδικοί λένε ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός γενικά, αλλά έχει καταγραφεί μια σειρά από περιπτώσεις του λεγόμενου «συνδρόμου του σαλονιού ομορφιάς» κατά τη διάρκεια των ετών. Η Elizabeth Smith, μια 48χρονη γυναίκα από την Καλιφόρνια, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από 10λεπτο λούσιμο σε κομμωτήριο το 2013. Σε μια άλλη περίπτωση, το 1997, μια 42χρονη έπαθε εγκεφαλικό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Ο όρος «σύνδρομο του σαλονιού ομορφιάς» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1993 από τον αμερικανό νευρολόγο Δρ Michael Weintraub. Ο Δρ Weintraub δημοσίευσε μια έρευνα που καταγράφει πέντε διαφορετικά περιστατικά στα οποία γυναίκες ηλικίας μεταξύ 54 και 84 ετών εισήχθησαν στο νοσοκομείο, μετά από λούσιμο σε σαλόνι ομορφιάς. Τέσσερις από τις πέντε μάλιστα, έπαθαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/