Γλυκό σαν αυγά μάτια

images_21122016_gluko-san-auga-matia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Μαργαρίνη 150 γρ    
    Ζάχαρη 150 γρ    
    Αυγά 2 τεμ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο    
    Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη  

 

Για την κρέμα

    Γιαούρτι στραγγιστό 750 γρ    
    Ζάχαρη 100 γρ    
    Αυγά 3 τεμ    
    Άνθος Αραβοσίτου βανίλια 1 φακελάκι    
    Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας    
    Γάλα 1 κουταλιά της σούπας    
    Βερίκοκο κομπόστα 1 κουτί

Για το γλάσο

    Σιρόπι από την κομπόστα    
    Γλάσο διάφανο σε σκόνη για τάρτες 2 φακελάκια (του εμπορίου)    
    Νερό 1/2 κούπα τσαγιού    
    Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας (αναλόγα πόσο γλυκό το θέλουμε)    

Εκτέλεση

Για την ζύμη : Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με την μαργαρίνη πολύ καλά, προσθέτουμε τα αυγά,το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπείκιν πάουντερ,την βανίλια και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί (θα έχουμε μια ζύμη σαν του παντεσπανιού). Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί, λαδώνουμε την επιφάνεια και απλώνουμε με τα χέρια μας λαδωμένα την ζύμη να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Για την κρέμα : Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τον άνθο αραβοσίτου, το ελαιόλαδο και το γάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη και απλώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού. Σε άλλο μπολ έχουμε στραγγίξει την κομπόστα βερίκοκο αλλά κρατάμε το  σιρόπι. Τα βερίκοκα  τα βάζουμε πάνω στην κρέμα με την καμπύλη προς τα επάνω και σε απόσταση που θέλουμε (έτσι μοιάζουν σαν αυγά μάτια). Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο : Σε κατσαρολάκι βάζουμε να ζεσταθεί το σιρόπι από την κομπόστα, διαλύουμε την σκόνη του διάφανου γλάσου στο νερό μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει για περίπου 2-3 λεπτά. Βγάζουμε από την φωτιά και το απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού που ψήσαμε να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια  και είναι έτοιμο να σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/