Αφράτη τυρόπιτα του δεκάλεπτου

images_20122016_2_afrati-tiropita-tou-dekaleptou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 3 φύλλα τεμαχισμένα    
    Αυγά 2    
    Γάλα 1 ποτήρι νερού    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του καφέ    
    Γιαούρτι 1 ποτήρι    
    Τυρί φέτα 400 γρ τριμμένη    
    Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
    Σουσάμι ασπρόμαυρο προαιρετικά  

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τον ένα κρόκο αυγού) μαζί και τα φύλλα μας κομμένα με το χέρι , σε ακανόνιστα κομμάτια , ανακατεύουμε καλά κι αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα λαδωμένο ταψί. Αραιώνουμε  με λίγο γάλα τον κρόκο που κρατήσαμε κι αλείφουμε την πίτα από πάνω. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ασπρόμαυρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180  βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) . Σερβίρουμε ζεστή και την απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/