Αλμυρά μπαστούνια με εύκολη ζύμη

images_14122016_almura-mpastounia-me-eukoli-zumi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Γάλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Νωπή μαγιά 30 γρ. ή ένα φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης    
    Αυγά 2 τεμ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 – 800 γρ. κοσκινισμένο    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού  

 

Για την γέμιση

    Τυρί φέτα 80 γρ.    
    Τυρί για τόστ 6 – 7 φέτες της αρεσκείας μας    
    Γαλοπούλα καπνιστή 5 -6 φέτες ή ζαμπόν    
    Γιαούρτι στραγγιστό 4 κουταλιές της σούπας    
    Αυγό 1 τεμ    
    Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και την μαγιά να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλάτι ,τα αυγά,το αλεύρι κοσκινισμένο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε,να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αφράτη και λεία , ελαφρώς σφιχτή και την σκεπάζουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση για να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για την γέμιση τρίβουμε σε ένα μπολ την φέτα, προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά κομμένα σε κομμάτια, την γαλοπούλα ή το ζαμπόν κομμένα σε κομμάτια, προσθέτουμε το γιαούρτι,το αυγό ,την μαργαρίνη,το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί  πολύ καλά. Με τον πλάστη παίρνουμε ένα κομμάτι από την ζύμη και ανοίγουμε φύλλο λίγο χοντρό.Με κουτάλι της σούπας απλώνουμε γέμιση από την μία άκρη έως την άλλη του φύλλου που ανοίξαμε. Διπλώνουμε το φύλλο προς τα μέσα ,κλείνουμε τις άκρες σαν φάκελλο και συνεχίζουμε να διπλώνουμε το φύλλο σαν μπαστούνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί  ή στρώνουμε λαδόκολλα. Χαράζουμε ελάχιστα τα μπαστούνια μας, τα αλείφουμε ελάχιστα με λαδάκι, τα βάζουμε στο ταψί με απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν. Κλείνουμε τον φούρνο, τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε  ζεστά και κρύα. Είναι ότι πρέπει για πρωινό, για πάρτι, για μπουφέ και άλλες περιστάσεις.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/