H Βουλή «στολίζεται» για τη μάχη κατά του HIV

images_30112016_2_greece_parliament.jpg

Με την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS, θα φωταγωγηθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις  17:30 η Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS.

Σήμερα το απόγευμα θα φωταγωγηθεί  το ιστορικό κτήριο του  Πανεπιστημίου Αθηνών και θα παραμείνει φωτισμένο έως την 1η Δεκεμβρίου.

Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η ομάδα κρουστών «Quilombo» και τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», υποδέχονται το κοινό στην Πλατεία Συντάγματος για να παρακολουθήσουν από κοντά τη φωταγώγηση με ειδικούς προβολείς του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων με το «red ribbon». Θα ακολουθήσει ο σχηματισμός της κόκκινης κορδέλας με κεριά, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του AIDS.

Δράσεις ΚΕΕΛΠΝΟ
Ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και δήμους, πρόγραμμα δρόμου με δρώμενα μέσα στην πόλη με ομάδα- στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 11 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS. Το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι «εξετάσου για τον ιό HIV».

Ειδικότερα: Υλοποίηση δράσεων στα προπύλαια του Πανεπιστημίου με κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για εξέταση με Rapid Test και παράλληλη συμβουλευτική καθώς και stand για τη διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Η Κινητή μονάδα για rapid test θα επισκεφθεί επίσης την Πλατεία Ομονοίας, Πεδίον Άρεως, Μοναστηράκι, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Κεραμικό-Γκάζι από 5 έως και 11 Δεκεμβρίου.

Υλοποίηση δράσης σε γενικό πληθυσμό, θα λάβει χώρα σε Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Γλυφάδα, Κορυδαλλός, Μπουρνάζι, Ν. Ερυθραία, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη.

Υλοποίηση δράσης σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, σε  Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες οργανώσεις από την κοινωνία των πολιτών, καθώς και σε 20 πόλεις της περιφέρειας, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το HIV/AIDS, τα δικαιώματα των οροθετικών ατόμων, την πρόληψη, την τακτική εξέταση και τη σεξουαλική αγωγή εν γένει.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/