Ψωμάκια Λαζαράκια με ταχίνι

images_6112016_lazarakia.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8 φλυτζάνια του τσαγιού
    Ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Ταχίνι 300 γρ    
    Νωπή μαγιά 70 γρ    
    Κανέλα σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αμυγδαλόψιχα 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σταφίδες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Γαρύφαλλα 16
    Σουσαμέλαιο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού (ή σπορέλαιο)    
    Νερό 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά σε μια κούπα χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την ζάχαρη, το ταχίνι, την κανέλα, το baking powder, το υπόλοιπο νερό το οποίο το έχουμε ζεστάνει και την μαγιά. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη, να πλάθεται, αν χρειαστεί προσθέτουμε χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, χωρίζουμε την ζύμη σε 15 με 20 κομμάτια, ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με τις σταφίδες καιτις βάζουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης, σαν γέμιση και το πλάθουμε φραντζολάκι δίνοντας του ανθρώπινη μορφή. Για μάτια βάζουμε τα γαρύφαλλα, κόβουμε την ζύμη ώστε να σχηματιστούν τα πόδια, για χέρια τοποθετούμε λεπτό κομμάτι (σαν κορδόνι) από την ζύμη και τα σταυρώνουμε μπροστά. Αλείφουμε ένα ταψί με το σουσαμέλαιο, τοποθετούμε τα ψωμάκια-λαζαράκια και τα σκεπάζουμε για να φουσκώσουν, περίπου 30 λεπτά. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/