Χοιρινό μαριναρισμένο με πίρι-πίρι

images_17112016_2_xoirino-me-piri-piri.jpg

Υλικά

Για το πίρι-πίρι

    Κόκκινες καυτερές πιπερίτσες 25-30 τεμ.    
    Ελαιόλαδο 500 γρ.  

 

Για το χοιρινό

    Μπριζόλες 8 τεμ.χοιρινές λαιμού    
    Δενδρολίβανο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι

Εκτέλεση

Για την σάλτσα πίρι – πίρι , βάζουμε 500 γρ. ελαιόλαδο, 25-30 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες, σε ένα αεροστεγές βάζο, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 4 εβδομάδες. Το ελαιόλαδο θα είναι καυτερό και έτοιμο για το μαγείρεμα των κρεατικών μας.

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, τις αλείφουμε με λίγο πίρι-πίρι, αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Τις βάζουμε να ψηθούν πάνω στην θράκα ή στο γκρίλ και τις γυρίζουμε συχνά. Μόλις οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις ξανά αλείφουμε με το ελαιόλαδο πίρι-πίρι, τις αφήνουμε λίγο ακόμα στην φωτιά και τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Συνοδεύουμε  με πατάτες τηγανητές.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/