Τρουφάκια με ρούμι και δαμάσκηνα

images_5112016_troufa.jpg

Υλικά

    Δαμάσκηνα 150 γρ ξερά χωρίς κουκούτσια χοντροκομμένα    
    Κέικ σοκολάτας 180 γρ σπιτικό (βλ συνταγή κέικ σοκολάτας)    
    Φουντούκια 1/2 φλυτζάνι καβουρδισμένα και χοντροκομμένα    
    Ρούμι 4 κουταλιές σούπας    
    Κουβερτούρα 250 γρ    
    Κακάο κοσκινισμένο για το στόλισμα    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα δαμάσκηνα και νερό να τα καλύψει. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Τοποθετούμε τα βρασμένα δαμάσκηνα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια, το θρυμματισμένο κέικ σοκολάτας και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά (αν θέλουμε τα περνάμε από το μπλέντερ) και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Αν παραμένει μαλακό προσθέτουμε λίγο κέικ ακόμα. Πλάθουμε το κρύο μείγμα μας σε 15 μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί, βουτάμε τις μπαλίτσες με προσοχή μία- μία με ένα καλαμάκι στην σοκολάτα και τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα και διατηρούνται σε δροσερό μέρος.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/