Το παγωτό ξυπνάει τον εγκέφαλο!

images_27112016_παγωτο.jpg

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πρωινό; Δημητριακά με γάλα, ψωμί με βούτυρο και μέλι, ομελέτα ή ένα απλό τοστ; Όποιο και να είναι ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις προτιμήσεις σας γιατί όπως υποστηρίζει ένας ιάπωνας ερευνητής, αν θέλετε μια σημαντική ώθηση στη νοητική σας λειτουργία αυτό που χρειάζεστε είναι μια μπάλα παγωτό!

Οι συμμετέχοντες σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε από τον Yoshihiko Koga, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κγοrin στο Τόκιο, το πρώτο πράγμα που έκαναν μόλις ξυπνούσαν ήταν να τρώνε τρεις κουταλιές παγωτό για χάρη της επιστήμης. Στη συνέχεια, έπρεπε να χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή για να πραγματοποιήσουν μια σειρά νοητικών τεστ.

Με βάση τα αποτελέσματα του πειράματος, ο καθηγητής Koga ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν παγωτό κάθε πρωί, είχε ταχύτερους χρόνους αντίδρασης και ήταν καλύτεροι στην επεξεργασία πληροφοριών, σε σχέση με μια άλλη ομάδα που δεν έτρωγε πρωινό.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μετρήθηκαν επίσης από τον καθηγητή Koga και τους συνεργάτες του τα κύματα του εγκεφάλου των συμμετεχόντων: οι μετρήσεις έδειξαν αύξηση των κυμάτων άλφα – που σχετίζονται με τη συγκέντρωση, τη χαλάρωση και τον ψυχική συντονισμού – στην ομάδα που έτρωγε παγωτό.

Ο καθηγητής Koga στη συνέχεια πραγματοποίησε το ίδιο πείραμα, μόνο που αντί για παγωτό χρησιμοποίησε με παγωμένο νερό, για να ελέγξει αν ήταν το σοκ της θερμοκρασίας που έκανε τον εγκέφαλο των συμμετεχόντων να ξυπνάει.

Ωστόσο, αν και οι άνθρωποι που έπιναν παγωμένο νερό έδειξε κάποια αύξηση στο επίπεδο των νοητικών επιδόσεων και της εγρήγορσης, τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο έντονα όσο με το παγωτό.

Αν λοιπόν χρειάζεται να επιτελέσετε κάποια απαιτητική πνευματική εργασία με το που ανοίξετε τα μάτια σας, μην το σκέφτεστε περισσότερο – ανοίξτε το ψυγείο και ρίξτε το στο παγωτό!

Ο καθηγητής Koga είναι ειδικός στην ψυχοφυσιολογία, έναν κλάδο της ψυχολογίας που ασχολείται με την αλληλεπίδραση μεταξύ σώματος και μυαλού. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην επίδραση ορισμένων τροφών και οσμών στο στρες και στην αντιγήρανση.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/