Τούρτα σοκολάτας με Αιγίνης και λεμόνι

images_7112016_2_tourta-sokolata-lemoni-me-mpiskoto-apo-aiginis.jpg

Υλικά

Για την βάση

    Μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα 2 πακέτα μπισκότα Oreo    
    Βούτυρο 150 γρ    
    Φυστίκια Αιγίνης 100 γρ ωμή ψίχα    

Για την κρέμα σοκολάτας

    Αυγά 5    
    Ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού    
    Κακάο 1 πακέτο    
    Βανίλια 1    
    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    

Για την κρέμα λεμόνι

    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Κορν φλαουρ 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Νερό 1 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό    
    Χυμό λεμονιού 1/3 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι  

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την βάση , θρυμματίζοντας τα μπισκότα και τα φυστίκια Αιγίνης ξεχωριστά στο μπλέντερ. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενωθούν και τα τοποθετούμε σαν βάση σε ένα τσέρκι. Πιέζουμε το μείγμα καλά ώστε να συμπυκνωθεί όσο γίνεται περισσότερο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για 30 λεπτά. Μετά το βάζουμε στην συντήρηση.

Για την κρέμα σοκολάτας , βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το κακάο και τέλος το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει πρώτα. Τα χτυπάμε καλά και το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να δέσει. Μετά το απλώνουμε πάνω στην βάση μας ομοιόμορφα και το αφήνουμε για 3-5 ώρες στην συντήρηση.

Για τη κρέμα λεμονιού βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το corn flour και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να μη μας σβολιάσει. Όταν πάρει βράση, βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά , την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά  και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε στην συντήρηση για 2-3 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/