images_13112016_2_tonosalata.jpg

Υλικά

    Πατάτες 2 τεμ.    
    Μαρούλι 1 τεμ.    
    Κρεμμύδι 1 τεμ.    
    Αγγούρι 1 τεμ.    
    Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ. ή κίτρινη    
    Φασολάκια 200 γρ.    
    Ντομάτες 2 τεμ.    
    Αυγό 1 τεμ. βραστό    
    Αλάτι-πιπέρι
    Ξύδι 1 1/2 κουταλιά της σούπας    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Τόνος νερού 2 κουτιά

Εκτέλεση

Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, την πιπεριά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, καθαρίζουμε , πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες μας. Στην συνέχεια κόβουμε σε κύβους το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, την πιπεριά, το αυγό (αφού το έχουμε βράσει πρώτα να γίνει σφιχτό) τις βρασμένες πατάτες και τα βρασμένα φασολάκια. Στραγγίζουμε τον τόνο από τα υγρά του. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι και όλα τα παραπάνω υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι , το ξύδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/