Στρογγανόφ με μοσχάρι και γιαούρτι

images_12112016_2_stroganof-me-mosxari-kai-giaourti.jpg

Υλικά

    Φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε λωρίδες 1 κιλό    
    Κρεμμύδι ξερό 1 1/2
    Μανιτάρια μικρά φρέσκα 400 γρ.    
    Γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ.    
    Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας    
    Γάλα 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι-πιπέρι
    Ρύζι 1 φλυτζάνι του τσαγιού  

 

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε πάλι και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε το ρύζι σε μια άλλη κατσαρόλα και σερβίρουμε μαζί με το κρέας και τα μανιτάρια.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/