Σπιτική πραλίνα

images_3112016_pralina.jpg

Υλικά

    Σοκολάτα μαύρη 300 γρ (70% περιεκτικότητας κακάο)    
    Φουντούκια 70 γρ    
    Ζαχαρούχο γάλα 500 γρ    
    Μαργαρίνη 350 γρ    
    Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας    

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία του μπεν μαρί, αφού λιώσει προσθέτουμε την μαργαρίνη, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια να γίνουν σκόνη, τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο μείγμα μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε γυάλινα βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/