images_15112016_2_16112016_souvlitses.jpg

Υλικά

    Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μοσχαρίσιος κιμάς 1 κιλό    
    Ρύζι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.    
    Αυγό 1 τεμ.    
    Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας    
    Δυόσμος 1 κουταλιά της σούπας τριμμένος    
    Μαϊντανός 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος    
    Αλάτι- πιπέρι
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα    

Για την κρέμα

    Γάλα 1 λίτρο    
    Αυγά 4 τεμ.    
    Δυόσμος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος    
    Τυρί τριμμένο 200 γρ.    
    Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό, αλάτι-πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε τον κιμά σαν μεγάλα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε και το ρύζι μέσα στο ταψί. Έχουμε ζεματίσει το βούτυρο σε ένα τηγάνι και περιχύνουμε τον κιμά. Προσθέτουμε νερό χλιαρό και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό και έχει ψηθεί, φτιάχνουμε  την κρέμα, χτυπώντας σε ένα μπολ τα αυγά και σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι-πιπέρι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε για άλλα 10 λεπτά στον φούρνο. Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/