Πώς το σπίτι σας μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους

images_9112016_house.jpg

Ακριβώς επειδή το σπίτι σας είναι καθαρό και με ωραία διακόσμιση, δεν σημαίνει ότι είναι ταυτόχρονα ένας φιλόξενος και χαλαρωτικός χώρος όπου μπορείτε να ηρεμήσετε πραγματικά – και τώρα μπορεί να το αποδείξει και η επιστήμη.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μετατρέψετε την οικία σας σε… σπίτι σας και ευτυχώς υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε το πόσο χαρούμενοι αισθάνεστε όταν βρίσκεστε εκεί.

Ανθισμένες μανόλιες
Αν και δεν θα διαρκέσουν για πάντα όπως τα ψεύτικα, τα λουλούδια έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν σοβαρά τα επίπεδα ευτυχίας σας, συνεπώς βεβαιωθείτε ότι τα βάζα σας είναι γεμάτα με φρέσκα άνθη. Έρευνα που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υόρκης, διαπίστωσε ότι η παρουσία των λουλουδιών προκαλεί θετικά συναισθήματα και αυξάνει τα συναισθήματα ικανοποίησης. Τι καλύτερη δικαιολογία χρειάζεστε για να προσφέρετε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα;

Εικόνες από τα παλιά
Κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες μπορείτε να αποκτήσετε μια αίσθηση ηρεμίας και να νιώσετε θετικά συναισθήματα να σας πλημμυρίζουν, σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ. Γιατί να μην βάλετε δίπλα στο φωτιστικό του κομοδίνου σας μια φωτογραφία των αγαπημένων σας προσώπων και να κάνετε το σπίτι σας μια έκθεση από εικόνες με θετικές αναμνήσεις;

Το χρώμα της ευτυχίας
Ενώ μπορεί να μην είναι κατάλληλα για όλα τα γούστα, οι αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου λέγεται ότι μας κάνουν να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ διαπίστωσε ότι αυτά τα δύο χρώματα προκάλεσαν τα πιο χαρούμενα συναισθήματα από το σύνολο των χρωμάτων του ουράνιου τόξου. Εάν σας φαίνονται υπερβολικά για να βάψετε τους τοίχους σας, προτιμήστε μερικά κίτρινα και πράσινα αξεσουάρ για μια άμεση δόση της ευτυχίας.

Άναψέ το!
Μετά από μια αγχωτική ημέρα, ένα αρωματικό κερί μπορεί να σας χαλαρώσει γρήγορα και εύκολα αλλά έχει αποδειχθεί ότι μερικές μυρωδιές είναι πιο κατευναστικές από τις άλλες. Μια μελέτη του Chemical Senses της Οξφόρδης, διαπίστωσε ότι το άρωμα βανίλιας είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση της διάθεσης, συνεπώς ανάψτε ένα ανάλογο κερί για να νιώσετε καλύτερα.

Όπως στρώσετε
Λέγεται ότι φτιάχνοντας το κρεβάτι μας το πρωί παίρνουμε ώθηση για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με το δεξί πόδι – και τώρα το αποδεικνύει και η επιστήμη. Μια πρόσφατη έρευνα από Hunch.com διαπίστωσε ότι το 71% των ανθρώπων που στρώνουν το κρεβάτι τους θεωρούν τους εαυτούς τους ευτυχισμένους, ενώ το 62% όσων δεν ασχολούνται με το θέμα υποστηρίζει ότι είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους. Ίσως τα δύο λεπτά που χρειάζονται για να στρώσουμε το κρεβάτι μας αξίζουν τελικά.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/