Πράσα με κρέμα γάλακτος

images_19112016_2_prasa-krema-gal.jpg

Υλικά

    Πράσα 1 1/2 κιλό    
    Τυρί για τοστ 200 γρ.    
    Κρέμα γάλακτος 200 γρ.    
    Παρμεζάνα 4 κουταλιές της σούπας    
    Βούτυρο φυτικό 100 γρ.    
    Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια.Τα πλένουμε και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 70 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζουμε τα πράσα με αλάτι-πιπέρι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί που το έχουμε κόψει σε κύβους και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο ή ένα ταψί και προσθέτουμε τα πράσα, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομμάτια. Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα πράσα για 25 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/