Πατάτες “τζάκετ” με τόνο και λαχανικά

images_12112016_patates.jpg

Υλικά για 2 μερίδες

1 μέτρια πατάτα με τη φλούδα

1 μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό

1 κουταλιά καλαμπόκι

2 κουταλιες μαγιoνέζα light

1 πιπεριά (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη κλπ)

Μαύρο πιπέρι

Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βράζετε την πατάτα με τη φλούδα. Ταυτόχρονα σε ένα μπολάκι ανακατεύετε απαλά, τον τόνο με το τυρί, τη μαγιονέζα, το καλαμπόκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις η πατάτα βράσει, ανοίγετε ένα μικρό καπάκι, στο πλάι, αφαιρείτε με ένα κουτάκι λίγο από το περιεχόμενό της ώστε να δημιουργήσετε μια φωλίτσα. Μ ε ένα κουτάκι, ρίχνετε το μείγμα του τόνου με τα λαχανικά  τη μαγιονέζα και τη βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι ή σε αλουμινόχαρτο, στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος