Παγωτό ροδάκινο

images_11112016_pagoto-rodakino.jpg

Υλικά

    Ροδάκινα 1 κιλό και 200 γρ ώριμα (ή νεκταρίνια)    
    Γάλα 500 γρ    
    Ζάχαρη 500 γρ    
    Λεμόνι 1 τον χυμό του    

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα, τα πολτοποιούμε με το χέρι, να γίνουν πουρές και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη, αφήνουμε να  πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα ροδάκινα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη. Κάθε 10 λεπτά το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αυτό επαναλαμβάνεται 8 φορές. Μετά το αφήνουμε να παγώσει για 3 ώρες και είναι έτοιμο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/