Πίτα με τυριά

images_24112016_2_pita-me-tyria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο    
    Τυριά 700 γρ.(κεφαλογραβιέρα, κασσέρι, φέτα, γκούντα και ότι άλλο θέλουμε)    
    Αυγά 4 τεμ.    
    Γάλα 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Γιαούρτι 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σόδα αναψυκτικό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Τριμμένη φρυγανιά 3 κουταλιές της σούπας    
    Πιπέρι μαύρο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Βούτυρο 100 γρ.    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με την φρυγανιά, απλώνουμε 4 φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα. Κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος που θα σκεπάσουμε την πίτα. Τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ και κομματιάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα . Ανακατεύουμε τα τυριά μαζί με τα κομματιασμένα φύλλα, προσθέτουμε το πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τα ρίχνουμε πάνω στα στρωμένα φύλλα μέσα στο ταψί. Σκεπάζουμε την πίτα με τα άλλα 3 φύλλα σουρωτά. Γυρίζουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα γύρω γύρω από το ταψί και την χαράζουμε. Βουτυρώνουμε τις χαρακιές. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά,την σόδα, το γάλα, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα αυτό και την αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε την πίτα στον φούρνο, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Σερβίρεται ζεστή, τρώγεται όμως και κρύα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/