Νηστίσιμα κουλουράκια

images_0aaa1aabbabbnisti.jpg

Υλικά

    Ηλιέλαιο 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη καστανή 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλυτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο    
    Μέλι 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Πορτοκάλι 1 φλυτζανάκι καφέ (τον χυμό του)    
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλιά σούπας κοφτή    
    Κανέλα 1 κουταλιά σούπας κοφτή    
    Πορτοκάλι 1 (μόνο το ξύσμα του)  

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Βάζουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 45 λεπτά. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε  φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/