Μπράουνις με ινδική καρύδα

images_15112016_2_brownies-me-karuda.jpg

Υλικά

Για το μείγμα καρύδας

    Ινδική καρύδα τριμμένη 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Άχνη ζάχαρη 1 1/2 κουταλιά της σούπας    
    Αμύγδαλα ή καρύδια 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Καστανή ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Βούτυρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού  

 

Για το μπράουνις

    Κακάο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αυγά 6 τεμ.    
    Βανίλια σε σκόνη 3 τεμ.    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Βούτυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Αλείφουμε με ελαιόλαδο το αλουμινόχαρτο που τοποθετούμε στην επιφάνεια ενός μακρόστενου ταψιού μιας χρήσης και προθερμαίνουμε  τον φούρνο  στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την καρύδα, την άχνη ζάχαρη, τα αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Ετοιμάζουμε τα μπράουνις, λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο, το κακάο και την ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα χτυπώντας με το σύρμα. Προσθέτουμε στην συνέχεια την βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο ταψί , από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με την καρύδα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σηκώνοντας το αλουμινόχαρτο από τις άκρες του. Ξεκολλάμε με μια σπάτουλα αν χρειαστεί και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/