Μπουγάτσα σπιτική

images_2112016_mpougatsapoli.jpg

Υλικά

    Γάλα 1/2 κιλό    
    Αυγά 3    
    Σιμιγδάλι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Βανίλιες 2    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού    

Για το φύλλο

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό    
    Αλάτι 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού    
    Βούτυρο 1 πακέτο    

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα και το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για να μην σβολιάσει. Μόλις αρχίζει να πήζει το αποσύρουμε από την φωτιά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι (κρατάμε περίπου 200γρ), το αλάτι και λίγο νεράκι έτσι ώστε να γίνει μια μέτρια ζύμη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Κόβουμε το ζυμάρι σε 3 μπαλάκια και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε μεγάλα φύλλα. Αλείφουμε τα φύλλα με το βούτυρο και τα τυλίγουμε σε ρολλό. Τα κόβουμε σε 5 κομμάτια και τα βάζουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Βγάζουμε από την κατάψυξη ένα-ένα φύλλο και το ανοίγουμε όσο πιο λεπτό μπορούμε. Βάζουμε στο κάθε φύλλο 2 κουταλιές της σούπας από την κρέμα που φτιάξαμε, κλείνουμε τις μεριές από το πλάι και αρχίζουμε να το διπλώνουμε μέχρι να κλείσει. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν ελαφρώς πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/