Μουστοκούλουρα

images_2112016_moustto.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ    
    Κονιάκ 1/2 ποτήρι    
    Πετιμέζι 1/2 φλυτζάνι    
    Ζάχαρη 80 γρ    
    Μέλι 100 γρ    
    Βούτυρο 60 γρ    
    Αμμωνία 20 γρ    
    Νερό 1 ποτήρι    
    Αλάτι ελάχιστο    
    Κανέλα λίγο
    Γαρύφαλλα σε σκόνη λίγο    

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό με την αμμωνία και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά να έχουμε μια σφιχτή ζύμη .Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και μετά λίγο- λίγο πλάθουμε τα κουλούρια μας σε στρογγυλό σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά .

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/