Μοσχαράκι γιαχνί

images_8112016_2_mosxaraki-giaxni.jpg

Υλικά

    Μοσχάρι σπάλα 1 κιλό    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 4-5 ψιλοκομμένα    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο    
    Ντομάτες 5-6
    Φύλλο δάφνης 1    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Πιπέρι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Μαϊντανό 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο    
    Άνιθο 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας , το κόβουμε σε κομμάτια μέτρια και το βάζουμε να σουρώσει. Πλένουμε τις ντομάτες , βγάζουμε την φλούδα, τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά , καθαρίζουμε το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο και το κρεμμύδι , τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το κρέας. Το σοτάρουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας ,  χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες ντομάτες , τα μυρωδικά μας , το φύλλο δάφνης , αλάτι – πιπέρι , ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου άλλα 20 λεπτά. Θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μπάμιες , πατατούλες , ρυζάκι , φασολάκια πράσινα ή αράκα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/