Μικρές γαρίδες σε ρολάκια από γλώσσες

images_11112016_2_rola-glosas-me-garides.jpg

Υλικά

    Γλώσσες 10 τεμ.    
    Γαρίδες μικρές 300 γρ    
    Χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι    
    Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι 1 κουτάλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Κρεμμυδάκια 3 ψιλοκομμένα    
    Μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος    
    Λευκό κρασί 1 ποτήρι    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή παρμεζάνα 3 κουταλιές της σούπας    
    Μαργαρίνη 3 κουταλιές της σούπας    
    Φυτικό βούτυρο 2-3 κουταλιές της σούπας    

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γλώσσες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Αναμειγνύουμε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι, το σκόρδο και τις περιχύνουμε. Τις αφήνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα για λίγο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το 1 1/2 κουταλάκι της σούπας μαργαρίνη, έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια, τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε ψιλοκόψει, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό για να μαλακώσουν και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες έχουμε βράσει για 4 λεπτά και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα με γαρίδες πάνω στις γλώσσες  και τις τυλίγουμε ρολάκι. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί τοποθετούμε τα ρολάκια από τις γλώσσες κοντά τη μία στην άλλη και τις ραντίζουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το βιτάμ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε τα ρολάκια με πιλάφι, βραστές πατάτες ή και με λαχανικά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/