Μακαρόνια με κιμά

images_3112016_makima.jpg

Υλικά

    Μακαρόνια 1 πακέτο Νο7    
    Κιμά μοσχαρίσιο 3/4    
    Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2    
    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα    
    Ντομάτες ψιλοκομμένες 4 μεγάλες    
    Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας
    Αλάτι – πιπέρι
    Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας    
    Κύβο λαχανικών 1    
    Νερό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον γύριζουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σοταριστεί καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπολτό, την κανέλα, το αλατοπίπερο και νερό περίπου 1 ποτήρι. Σιγοβράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 45 λεπτά έχοντας τον νου μας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου . Αφού βράσουν ανάλογα πώς τα θέλει ο καθένας, τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, βάζουμε το βούτυρο και τον λιωμένο ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να κάψουν ελαφρά πάνω στην φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με τον κιμά και με τριμμένο τυράκι της επιλογής μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/