Μάφιν κακάο χωρίς αυγά

images_5112016_cacao.jpg

Υλικά

• 1½ φλιτζ. αλεύρι ολικής
άλεσης
• 3 κ.σ. κακάο
• 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 3/4 φλ. τσαγιού καστανή
ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1 πρέζα αλάτι
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ακέρωτο
• 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
• 1 κ.γλ. σόδα
• 1 κ.σ. ξίδι
• 1/5 φλιτζ. Σουσαμέλαιο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr