Λικέρ μανταρίνι

images_2112016_likerma.jpg

Υλικά

    Μανταρίνια 1 κιλό (τα κλασικά με τα κουκούτσια που μυρίζουν)    
    Τσίπουρο 1/2 κιλό    
    Γαρύφαλλα 6-7
    Κανέλα ξυλάκι 1
    Ζάχαρη 400 γρ    

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανταρίνια, τα σκουπίζουμε και ξεφλουδίζουμε 5 μανταρίνια, τα υπόλοιπα τα στύβουμε και τον χυμό τους τον βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε μέσα σε  βάζα τις φλούδες, το σιρόπι που φτιάξαμε, το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και κλείνουμε καλά τα βάζα. Τα αφήνουμε για 30 μέρες σε ζεστό μέρος. Σημείωση : είναι σημαντικό να κουνάμε τα βάζα μέσα σε αυτές τις 30 μέρες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά τις 30 μέρες σουρώνουμε το ποτό και το βάζουμε σε μπουκάλια.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/