Κυδωνόπαστα

images_24112016_2_kudonopasta-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κυδώνια 1 1/2 κιλό    
    Αρμπαρόριζα 1 κλωναράκι    
    Ζάχαρη 500 γρ.    
    Αμύγδαλα ασπρισμένα
    Νερό για βράσιμο    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα, τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα, το νερό πρέπει να τα σκεπάζει και πρέπει να μαλακώσουν πολύ. Τα σουρώνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι και τα πατάμε με πιρούνι να γίνουν πολτός. Βάζουμε τον πολτό μας σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και τα βράζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Όταν πήξει αρκετά και ξεκολλάει από την κατσαρόλα, βγάζουμε τον πολτό και τον βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί, στο οποίο το απλώνουμε έτσι ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος το μείγμα στο ταψί. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και ψήνουμε στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε ρομβικά κομμάτια και τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/