Κρεμμυδόπιτα

images_5112016_kremidipita.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1/2 κιλό ή χωριάτικο    
    Βούτυρο 200 γρ    
    Αυγά 4
    Κρέμα γάλακτος 1/2 φλυτζάνι    
    Κρεμμύδια ξερά 1/2 κιλό κομμένα σε ροδέλες    
    Μπέικον 150 γρ ψιλοκομμένο    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια, το αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να μαραθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και η γέμιση μας είναι έτοιμη. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψί μας. Στρώνουμε τα μισά φύλλα μας βουτυρωμένα το κάθε ένα ξεχωριστά. Στο κέντρο τους βάζουμε την γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα ένα – ένα βουτυρωμένα. Κόβουμε σε μερίδες την πίτα μας, την αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/