Κρέμα πορτοκάλι (Πολίτικη)

images_0aaa1aabbabbkrema.jpg

Υλικά

    Γάλα 1 κιλό (ζεστό)    
    Αυγά 4 (μόνο τους κρόκους)    
    Ζάχαρη 200 γρ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ    
    Ρυζάλευρο 15 γρ    
    Πορτακάλια 2 μεγάλα (χυμό και ξύσμα)    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη , το αλεύρι, το ρυζάλευρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Συμπληρώνουμε το ζεστό γάλα σταδιακά να απορροφηθεί όλο και βράζουμε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά και αφού πήξει γεμίζουμε μπολάκια ή ποτήρια (περίπου 6 μερίδες) και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/