Κρέμα καραμελέ

images_13112016_krema-karamele.jpg

Υλικά

    Γάλα εβαπορέ 1 1/2 κουτί μεγάλο    
    Νερό 1 κουτί από το εβαπορέ    
    Αυγά 4 τεμ.    
    Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Βανίλια 2 τεμ.    
    Χυμός λεμονιού 1 κουτάλι της σούπας    

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το 1 φλυτζάνι ζάχαρη με λίγο  νερό και το λεμόνι και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει σκούρο το χρώμα και να γίνει η ζάχαρη σαν καραμέλα. Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί μαζί με το νερό και ρίχνουμε τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σε μια φόρμα βάζουμε την καραμέλα , προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και την βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμη η κρέμα τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμη. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Στην συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο, μόλις παγώσει την ξεφορμάρουμε και την σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/