images_16112016_kotopita_106V02.jpg

Για ταψί με διάμετρο 30cm

2 φύλλα σφολιάτας

2 στήθη κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κόκκινες πιπεριές

150 γρ γκούντα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

100 ml λευκό κρασί

προαιρετικά 4 κ.σ. μπεσαμέλ

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.. Στην συνέχεια βάζουμε και το κοτόπουλο ,σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά και σε χαμηλή φωτιά.
    Μόλις βράσει το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε μικρά κομμάτια. Βάζουμε μέσα τις πιπεριές ψιλοκομμένες και την μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.
    Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στρώνουμε την γέμιση και βάζουμε από πάνω κ το άλλο φύλλο σφολιάτας.
    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα για περίπου 50 λεπτά.

Πηγή : http://tomyalostofagito.gr