Καλύτερη υγεία σε 60 δευτερόλεπτα

images_30112016_2_90.1306377465.jpg

Για να βελτιώσουμε την κατάσταση της υγείας μας δεν χρειάζεται απαραίτητα πολύς χρόνος. Μερικά πράγματα χρειάζονται μόνο ένα λεπτό!

Όταν πρόκειται για τη βελτίωση της υγείας μας, σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε: καλύτερη διατροφή, καθημερινή άσκηση, περισσότερος ύπνος. Όμως όσα λέγονται εύκολα, δύσκολα εφαρμόζονται. Το ασφυκτικό καθημερινό πρόγραμμα και οι κάθε λογής πειρασμοί που μας περιβάλλουν, κάνουν όσα γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε σχεδόν αδύνατα. Ποιος μπορεί να τα έχει συνέχεια στο μυαλό του και μάλιστα να τα εφαρμόζει κάθε μέρα, παρά τις όποιος αντιξοότητες συναντά στο πρόγραμμά του; Και όμως: υπάρχουν ορισμένες τακτικές που θα βελτιώσουν την υγεία μας χωρίς να απαιτούν χρόνο ή πολύ σκέψη. Για τα «κόλπα» που ακολουθούν ένα λεπτό είναι υπεραρκετό!

Σταθείτε όρθιοι
Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνάμε καθιστοί: στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στο τραπέζι, μπροστά από την τηλεόραση. Όμως ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος για να κινείται: οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι κάθονται περισσότερο από έξι ώρες την ημέρα, παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες για σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και μεγαλύτερη θνησιμότητα. Η λύση: σηκωθείτε από την καρέκλα, ακόμη και για ένα λεπτό, κάθε φορά που σας περνάει από το μυαλό. Εκμεταλλευτείτε κάθε αφορμή, π.χ. όταν μιλάτε στο κινητό σας τηλέφωνο, για να σηκωθείτε και να περπατήσετε ακόμη και μέσα στο δωμάτιο.

Αποφύγετε το τσιμπολόγημα
«Θέλω κάτι να τσιμπήσω» – η φράση που σηματοδοτεί την καταστροφή της διατροφής μας όσο καμία άλλη. Κατά 90% αυτό που θέλουμε να τσιμπήσουμε δεν πρόκειται να είναι κάτι υγιεινό. Η λύση: βουρτσίστε τα δόντια σας μετά το φαγητό. Αφενός θα λειτουργήσει η… τεμπελιά (δεν θα θέλετε να ξαναβουρτσίσετε τα δόντια σας μετά το σνακ, οπότε θα το αποφύγετε), αφετέρου ξέρετε ότι η γεύση της οδοντόκρεμας θα κάνει αυτό που θέλατε να φάτε λιγότερο νόστιμο.

Κάντε το όπως οι γάτες
Με το που ανοίξετε τα μάτια σας το πρωί, στηριχθείτε στα γόνατα και τα χέρια σας και τεντώστε την πλάτη σας προς το ταβάνι, σαν φοβισμένη γάτα. Κρατήστε τη στάση αυτή για δέκα δευτερόλεπτα και «λυγίστε» προς την αντίθετη μεριά, φέρνοντας την κοιλιά σας προς το πάτωμα, κρατώντας τα χέρια σας τεντωμένα, ακριβώς κάτω από τους ώμους, όπως τεντώνονται οι γάτες και μείνετε σε αυτή τη στάση για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Αυτό το στρέτσινγκ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την στάση του σώματος και απομακρύνει την ένταση από τους μυς.

Ζυγιστείτε!
Οι διαιτολόγοι συνιστούν να αποφεύγουμε να ζυγιζόμαστε καθημερινά. Όμως το να μην ζυγιζόμαστε τακτικά σημαίνει ότι μπορεί να πάρουμε αρκετό βάρος χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε και να δυσκολευτούμε περισσότερο μετά να το χάσουμε. Η λύση: μια φορά την εβδομάδα ανεβείτε στη ζυγαριά. Θα έχετε μια σαφή εικόνα για το βάρος σας και για το αν είστε σε… καλό δρόμο ή αν πρέπει να προσέξετε περισσότερο τη διατροφή σας.

Φροντίστε τα νύχια σας
Είναι γνωστό ότι πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, ώστε να απομακρύνουμε τα μικρόβια που μπορούν να πλήξουν την υγεία μας. Όμως είναι λιγότερο γνωστό ότι συχνά τα μικρόβια κρύβονται κάτω από τα νύχια μας για να αποφύγουν νερό και σαπούνι. Η λύση: όταν πλένετε τα χέρια σας, μην παραλείπετε να βυθίζετε τα νύχια σας στο σαπούνι, ώστε να αντιμετωπίσετε τα κρυμμένα μικρόβια.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/