Θέλετε έξυπνα παιδιά; Κάντε τα στα 30κάτι!

images_5112016_clever.jpg

Οι γυναίκες που κάνουν παιδιά στη δεκαετία των 30 τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πιο έξυπνα και υγιή μωρά, από όσες γυναίκες γίνονται μητέρες στις δεκαετίες των 20 και των 40, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα μελέτη.

Τα δεδομένα από τη βρετανική έρευνα Millennium Cohort, ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα που παρακολουθεί την εξέλιξη 18.000 παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία, χρησιμοποιήθηκαν και αναλύθηκαν για να εξεταστεί η επίδραση της ηλικίας της μητέρας στο παιδί που φέρνουν στον κόσμο.

Οι ερευνητές του περίφημου London School of Economics διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που ήταν στα τριάντα τους, σημειώσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες σε νοητικά τεστ, ξεπερνώντας με άνεση τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες στα είκοσί τους χρόνια και με μικρή διαφορά τα παιδιά που οι μητέρες τους βρισκόταν στα σαράντα τους όταν τα γέννησαν.

Μια άλλη επισήμανση της μελέτης, ήταν ότι οι γυναίκες που γέννησαν στα σαράντα τους δεν παίζουν με τα παιδιά τους όσο οι νεότερες γυναίκες και ότι τα παιδιά τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από παχυσαρκία.

«Οι μητέρες που τεκνοποιούν για πρώτη φορά στη δεκαετία των 30, είναι πιο πιθανόν να είναι περισσότερο μορφωμένες, να έχουν υψηλότερα εισοδήματα, να βρίσκονται σε σταθερές σχέσεις, να έχουν πιο υγιή τρόπο ζωής, να αναζητούν προγεννητική φροντίδα νωρίτερα και να έχουν προγραμματίσει την εγκυμοσύνη τους», δήλωσε στους Times η ερευνήτρια του London School of Economics Alice Goisis,.

H ίδια, προλογίζοντας την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Biodemography and Social Biology, τόνισε επίσης ότι οι μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας ήταν λιγότερο πιθανό να καπνίζουν, περισσότερο πιθανό να θηλάζουν και πιο πιθανό να διαβάζουν στα παιδιά τους.

Οι ερευνητές του London School of Economics πάντως έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα επί του θέματος ώστε τα συμπεράσματα να είναι ασφαλή, καθώς αν και η μελέτη τους περιλάμβανε δεδομένα από μια μεγάλη έρευνα, ο αριθμός των μητέρων που ήταν στα σαράντα τους ήταν μόλις 53 – τα παιδιά που εξετάστηκαν ήταν ηλικίας πέντε ετών.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/