Ζελέ πορτοκάλι

images_15112016_2_16112016_zele-portokali.jpg

Υλικά

    Πορτοκάλια 6 τεμ χυμός περίπου 2 1/2 φλυτζάνια    
    Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι    
    Grand Marnier 2 κουταλιές σούπας    
    Ζελατίνη σκόνη 2 κουταλιές σούπας γεμάτες    
    Νερό λίγο για να διαλύσουμε την ζελατίνη χλιαρό    
    Νερό 1 φλυτζάνι    
    Ελαιόλαδο λίγο για να αλείψουμε την φόρμα    

Εκτέλεση

Στύβουμε τα πορτοκάλια (θέλουμε 2 1/2 φλυτζάνια χυμό), προσθέτουμε στον χυμό το λικέρ . Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη . Διαλύουμε την ζελατίνη με λίγο νερό χλιαρό και την βάζουμε στον χυμό πορτοκάλι. Μαζί ρίχνουμε και το σιρόπι ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα την οποία έχουμε αλείψει με λάδι και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει καλά. Όταν θα είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/