Ζελέ κυδώνι

images_22112016_2_kudoni-zele.jpg

Υλικά

    Φλούδια και κουκούτσια από 3 κυδώνια    
    Νερό 2 λίτρα    
    Ζάχαρη 1 κιλό    
    Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι    

Εκτέλεση

Δένουμε όλα τα κουκούτσια και τις φλούδες από τα κυδώνια μέσα σε τούλι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό σε δυνατή φωτιά να βράσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα πιέζουμε για να στραγγίξουν καλά. Πετάμε τα φλούδια και τα κουκούτσια και βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, ως εξής :  Σε ένα ποτήρι με νερό στάζουμε λίγο από τον ζελέ, αν δημιουργηθεί κόμπος στον πάτο είναι έτοιμος. Σερβίρουμε σε ένα μπολ ελάχιστα βρεγμένο. Διατηρείται εκτός ψυγείου για αρκετές μέρες.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/