Γαύρος στο τηγάνι με λαδορίγανη

images_7112016_gauros-me-ladorigani.jpg

Υλικά

    Γαύρος 800 γρ    
    Ελαιόλαδο 100 γρ    
    Λεμόνι 1 τον χυμό του    
    Ρίγανη λίγο για το πασπάλισμα    
    Αλάτι – πιπέρι
    Δάφνη 1 φύλλο    
    Νερό λίγο    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τον πλένουμε καλά, τον στραγγίζουμε και τον τοποθετούμε στο τηγάνι ομοιόμορφα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την δάφνη λίγο ρίγανη (για να μην γίνει πικρός)  και λίγο νεράκι. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά και είναι έτοιμος.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/