Γαλατόπιτα γλυκιά

images_27112016_2_galatopita-glukia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σιμιγδάλι 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Γάλα 2 λίτρα    
    Αυγά 5 τεμ.    
    Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κουβερτούρα σε σταγόνες 2 κουταλιές της σούπας    
    Άχνη ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας για την επικάλυψη    
    Κανέλα 1 κουταλιά της σούπας για την επικάλυψη  

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γάλα κρύο με το σιμιγδάλι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο και την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε να απλωθούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί  και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/