Γέλιο: Το πιο φθηνό και χαρούμενο φάρμακο δια πάσα νόσο

images_19112016_laugh.jpg

Όλοι έχουμε διαβάσει το περιβόητο «Ένας εξάχρονος γελάει 300 φορές την ημέρα ενώ ένας σαραντάχονος γελάει μόλις 15 φορές» Κάπου στην πάροδο των ετών, λόγω των προβλημάτων, το άγχος για την καριέρα, για την οικογένεια, για την υγεία, χάνονται 285 στιγμές γέλιου καθημερινά από τη ζωή μας. Αν σας λέγαμε όμως ότι υπάρχει ένα φάρμακο το οποίο βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία όλων των αυτοάνοσων παθήσεων, των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου, ότι είναι δωρεάν, έχει πολύ καλή γεύση και δεν έχει καμία παρενέργεια, θα το παίρνατε; Το χιούμορ, το γέλιο και η καλή διάθεση δεν σχετίζονται απλά με το αίσθημα ευφορίας.

Σχετίζονται με αναρίθμητες βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας. Στερούμενοι το γέλιο από τη ζωή μας ωθούμαστε στην πτώση της ποιότητας της υγείας, της κοινωνικής και επαγγελματικής μας ζωής.  Το να βρεθείτε σε κατάσταση ευφορίας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και το καλύτερο φάρμακο για την υγεία και τις σχέσεις σας.

Και επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο τους πολιτικούς για να χαμογελάσουμε (αν και από μια σκοπιά οι πολιτικοί μπορούν να μας χαρίσουν άφθονο γέλιο) καλό είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Επιβάλλετε τη διασκέδαση στη ζωή σας ως μια απαράβατη διαδικασία, σωτήρια για τη ζωή σας. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια χρήσιμα στοιχεία για το γέλιο, το χιούμορ και την καλή διάθεση.

1) Μειώνουν δραστικά το στρες και άρα προλαμβάνουν και δρουν θεραπευτικά σε όλες τις αυτοάνοσες παθήσεις.

2) Θωρακίζουν το σώμα και την ψυχή σας και τους επιτρέπουν να αμύνονται καλύτερα στα καθημερινά προβλήματα της ζωής.

3) Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες καρδιοπάθειας.

4) Το γέλιο και το χιούμορ ενεργούν ως φάρμακα. Έχουν δράσεις στον εγκέφαλο, όπως η κοκαΐνη. Αυξάνουν την ευφορία, βελτιώνουν τη σωματική και την ψυχική υγεία.

5) Η καλή διάθεση, το χιούμορ και το γέλιο αυξάνουν την οξυδέρκεια, βοηθούν την υγεία, βελτιώνουν την καρδιά και τα αγγεία. Επιπλέον, δυναμώνουν την άμυνά μας εναντίον του καρκίνου και των μολύνσεων.

6) Κάθε μέρα 15 λεπτά γέλιου είναι τόσο καλά για την καρδία όσο 30 λεπτά σωματικής άσκησης 3 φορές την εβδομάδα.

7) Όταν βλέπετε κωμωδίες, η ροή αίματος στην καρδιά αυξάνεται. Οι λυπηρές ταινίες μειώνουν τη ροή του αίματος στην καρδία. Η χαρά, το γέλιο, και η ευθυμία βοηθούν την καρδιά και τον εγκέφαλο.

8) Οι καρδιοπαθείς με καλή ψυχολογική κατάσταση ζουν περισσότερο από καρδιοπαθείς που είναι μελαγχολικοί. Η χαρά, το γέλιο και η ευτυχία βελτιώνουν την καρδιά ακόμη και στους καρδιοπαθείς.

Και επιπλέον…

9) Οι άνθρωποι συμπαθούν περισσότερο τους ανθρώπους που χαμογελούν, ενώ αν είστε σερβιτόρος, η επιστήμη λέει ότι θα πάρετε 50% περισσότερο φιλοδώρημα από αυτούς που δεν χαμογελούν.

10) Η καλή διάθεση είναι μεταδοτική και είναι πολύ πιθανό να επηρεάσετε το περιβάλλον εργασίας σας καθιστώντας το πιο ευνοϊκό για εσάς και τους συναδέλφους σας.

11) Το γέλιο βοηθά στη σύσφιξη των σχέσεων, στη δημιουργία θετικών εμπειριών για τα παιδιά και την οικογένειά σας συνολικά.

12) Το καλό χιούμορ αποτελεί ένδειξη ευφυίας ενώ η πρακτική του ακονίζει το μυαλό σας.

Δείτε κωμωδίες, παρακολουθήστε γιόγκα γέλιου, παίξτε με τους φίλους σας, ψάξτε για τρόπους που μπορούν να σας κάνουν να γελάτε και… απολαύστε μια καλύτερη ζωή. Αξίζει!

Πηγή : http://enallaktikidrasi.com/