Βερνίκι νυχιών κατά του βιασμού σε ραντεβού

images_18112016_berniki_nuxion.jpg

Ο όρος «date rape» δηλώνει τον βιασμό που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού. Μια «δημοφιλής» τακτική των βιαστών είναι η χρήση ναρκωτικών εν αγνοία των θυμάτων τους, ώστε να κάμψουν τις αντιστάσεις τους και να πετύχουν τον σκοπό τους. Τώρα όμως οι γυναίκες φαίνεται ότι θα αποκτήσουν έναν νέο σύμμαχο που θα τις προστατεύει από αυτόν τον κίνδυνο.

Σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορήσει ένα επαναστατικό βερνίκι νυχιών το οποίο θα μπορεί να ανιχνεύσει τα πλέον συνηθισμένα ναρκωτικά που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Μετά από επενδύσεις ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία Undercover Colors δήλωσε ότι το τεχνολογικά προηγμένο βερνίκι της θα βρίσκεται προς πώληση στα καταστήματα μέσα στο 2017.

Η ιδέα, η οποία είχε αρχικά δημιουργηθεί το 2014, είναι το έργο προγραμματιστών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, οι οποίοι ήθελαν να βρουν έναν τρόπο για να βοηθήσουν τις φίλες τους να είναι πιο ασφαλείς όταν έβγαιναν ραντεβού ή απλώς έξω για ένα ποτό.

«1 στις 6 γυναίκες θα δεχθεί μια σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια της ζωής της. Αυτό το αδιανόητο το πρόβλημα έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας στις εστίες και στους χώρους των πανεπιστημίων και κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό. Η εξουσία πρέπει να δοθεί και πάλι στις γυναίκες σε αυτήν την τρομακτική κατάσταση στην οποία είναι ανίσχυρες», αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα της στο Facebook.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει η πεποίθηση ότι η νέα wearable τεχνολογία θα είναι σε θέση να ανιχνεύει κοινά ναρκωτικά βιασμών, όπως το Rohypnol και το Έκσταση.

Πώς θα λειτουργεί λοιπόν αυτό το high-tech βερνίκι νυχιών; «Απλά βυθίστε το δάχτυλό σας στο ποτό που θέλετε να ελέγξετε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η παρουσία ενός ναρκωτικού βιασμών εντοπίζεται και προσδιορίζεται με την αλλαγή χρώματος του βερνικιού».

Το βάψιμο των νυχιών λοιπόν, εκτός από επιταγή της μόδας – ιδιαίτερα πριν από μια βραδινή έξοδο –θα μπορούσε να αποδειχθεί και μια ασπίδα προστασίας ενάντια στον βιασμό.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/