Άνθος ορύζης με φυστίκι

images_15112016_2_16112016_anthos-orizis-me-fistikia.jpg

Υλικά

    Γάλα 1 1/2 λίτρο    
    Άνθος ορύζης 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Φυστίκια Αιγίνης 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ροδόνερο 3 κουταλιές της σούπας    
    Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας    

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε τον άνθο ορύζης  με το νερό , το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να μην μας κολλήσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ροδόνερο και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συνέχεια. Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε να κρυώσε. Στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με τριμμένο φυστίκι και κανέλα.

Πηγή :  http://www.chefoulis.gr/