Tips για απαλά και λαμπερά μαλλιά

images_0aaaaaaa1aahair.jpg

Το καλοκαίρι τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται έντονα από τον ήλιο και την θάλασσα. Το γαλλικό τεύχος του Marie Claire σας δίνει συμβουλές για απαλά και λαμπερά μαλλιά.

Σαμπουάν: Δεν χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα είναι αρκετό, εκτός εάν έχετε λιπαρά μαλλιά. Χρησιμοποιήστε ποσότητα σαμπουάν ίση με το μέγεθος ενός μπιζελιού. Χρειάζεστε μόνο μια μικρή ποσότητα, αλλά καλό είναι να λούζεστε δύο φορές για να είστε σίγουρες ότι έχετε καθαρίσει καλά τα μαλλιά σας. Κάντε μασάζ στο κεφάλι με τις άκρες των δαχτύλων σας κάνοντας αργές, κυκλικές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που βοηθάει στην περιποίηση του θύλακα της τρίχας και στην τόνωση της ανάπτυξής της. Υγιής επιδερμίδα τριχωτού της κεφαλής σημαίνει μαλλιά που δείχνουν υγιή, λαμπερά και απαλά. Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας.

Conditioner: Απλώστε το conditioner στο μέσο και στις άκρες των μαλλιών. Δεν χρειάζεται να απλώσετε το conditioner από τις ρίζες γιατί σε αυτό το σημείο η τρίχα είναι καινούρια και δεν έχει υποστεί φθορά. Με μια πιρούνα απλώστε το conditioner καλά στα μαλλιά σας, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και συνεχίζοντας σιγά-σιγά προς τα επάνω. Με αυτό τον τρόπο, ξεμπερδεύετε απαλά τα μαλλιά χωρίς να τα τραβάτε και να τα καταστρέφετε. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο conditioner για τον τύπο των μαλλιών σας. Τέλος, ξεβγάλτε τα μαλλιά σας καλά για να αφαιρέσετε το conditioner. Δεν θα πρέπει να αφήσετε υπολείμματα στα μαλλιά σας, αφού έχουν ήδη προσλάβει όση περιποίηση χρειάζονται.

Στέγνωμα: Φυσικό στέγνωμα: Η υπερβολική χρήση θερμότητας είναι δυνατό να αφυδατώσει τα μαλλιά σας. Όσο λιγότερη θερμοκρασία χρησιμοποιείτε τόσο καλύτερα ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σας και τόσο πιο απαλά και λαμπερά είναι. Δοκιμάστε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά για μισή ώρα περίπου και μετά χρησιμοποιήστε πιστολάκι. Για μακριά ή σγουρά μαλλιά, όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά τόσο το καλύτερο.

Στέγνωμα με πιστολάκι: Σε όλες τις γυναίκες αρέσει να χρησιμοποιούνε θερμαινόμενες συσκευές για έλα λαμπερό look. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση θερμότητας μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα θαμπά και χωρίς γυαλάδα. Στα περισσότερα πιστολάκια υπάρχουν ενσωματωμένες ρυθμίσεις θερμοκρασίας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τον ζεστό αέρα κάθε φορά, γι’ αυτό επιλέξτε μια πιο χαμηλή θερμοκρασία.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr