images_0aaaaaaa2amilo.jpg

Μία τέλεια ιδέα για τα παιδιά (και όχι μόνο…)

Θα χρειαστείτε 2 κόκκινα μήλα, 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλλα. Κόψτε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαιρι ή με ένα μαντολίνο και απλώστε σε ένα ταψάκι φούρνου. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλλα και ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στις φέτες μήλου. Ψήστε στους 100 βαθμούς για 2 ώρες, μέχρι να γίνουν οι φέτες τραγανές. Αφήστε να κρυώσουν και διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 3 μέρες!

Ανά μερίδα (1/4 φλιτζάνι): περίπου 40 θερμίδες, 11 γρ υδατάνθρακα, 1 γρ φυτικές ίνες, Βιταμίνη C 4%ΣΗΠ.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος