6-pack σε 1 δευτερόλεπτο – η απάτη της εικόνας

images_0aaaaaa1aabba6pack.jpg

Μια personal trainer αποφάσισε να δείξει στους follower της στο Instagram πως ότι βλέπουμε – ειδικά στα social media – δεν είναι πάντα αλήθεια: και το έκανε μετατρέποντας την ελαφρώς φουσκωμένη κοιλιά της σε σχεδόν γραμμωμένους κοιλιακού μέσα σε ένα  δευτερόλεπτο, χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Η Carly Rowena μοιράζεται τακτικά το πρόγραμμα άσκησής της, δίνει συμβουλές γυμναστικής και προωθεί τις υγιεινές διατροφικές της συνήθειες μέσω του Instagram, αλλά παράλληλα έχει εκφράσει την ενοχλήσή της για την πίεση που ασκείται ειδικά στις νεαρές γυναίκες ώστε να έχουν όλες μια συγκεκριμένη εμφάνιση.

Στον λογαριασμό της έγραψε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγαπώ στα social media, αλλά ένα από τα πράγματα που θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω είναι αυτή η εμμονή με το να είμαστε τέλειοι».

Η Carly «ανέβασε» ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο αποκαλύπτει πώς η σωστή αναπνοή και η σύσφιξη των μυών αλλάζει αμέσως την εμφάνιση της κοιλιάς της, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη έκταση που μπορεί να έχει μια οπτική απάτη και του πώς μπορεί κάποιος να δείχνει άψογος σε όλες του τις φωτογραφίες στα social media. Στο post της αναφέρει: «Μπορείτε να “ρουφήξετε” μέσα την κοιλιά σας, να την σπρώξετε προς τα έξω ή απλώς να χαλαρώσετε, όλες οι εμφανίσεις είναι οι ίδιες και καμία δεν είναι πιο υγιής από την άλλη».

Στο ίδιο βίντεο, η φανατική του fitness επισημαίνει ότι όλοι έχουμε τις καλές, τις κακές και τις φυσιολογικές μας ημέρες, λέγοντας: «Αυτό είναι το σώμα μου και μερικές ημέρες ξυπνάω και αισθάνομαι καταπληκτικά, μερικές μέρες ξυπνάω νιώθοντας χάλια, αλλά σήμερα νιώθω σαν να είμαι ο εαυτός μου».

Καθώς η Carly έχει περισσότερους από 300.000 followers στο YouTube και 89.000 στο Instagram, το μήνυμά της personal trainer είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την απομυθοποίηση των συχνά απατηλών προτύπων που κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποδεικνύοντας τελικά ότι αυτό που ονομάζουμε «τελειότητα», δεν υπάρχει.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/