Ψητός σολομός στη σχάρα με ανανά

images_0aaaaaaa2solomos.jpg

Υλικά

    5 φέτες Σολομός
    1 μέτριο κρεμμύδι
    2 κόκκινες πιπεριές
    2 πράσινες πιπεριές
    1 μέτριο αγγούρι
    5 -6 φέτες ανανάς
    1 φλιτζανάκι βασιλικός
    1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
    1 κουταλιά της σούπας Πιπερόριζα (τζίντζερ)
    2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
    Αλάτι
    φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
    χυμός Λεμόνι

Εκτέλεση

 

Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις φέτες σολομού, αφού τις λαδώσουμε και τις πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Τις βγάζουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσουν και ροδίσουν.

Κατά την ώρα που ο σολομός ψήνεται, ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ τον ανανά τον οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια, προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη για περίπου 45 λεπτά για να αναμειχθούν οι μυρωδιές τους.

Σερβίρουμε κάθε ατομική φέτα σολομού με 2-3 κουταλιές από το μείγμα.

Συνδυάζεται με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή με ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος