Ψάρι αλά Σπετσιώτα

images_0aaa1aabbabbspe.jpg

Υλικά (5-6 μερίδες)

• 5-6 φέτες από μεγάλο ψάρι π.χ συναγρίδα
• ¼ φλ. χυμό λεμονιού
• 1 φλ. λάδι
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 750 γρ. ντομάτες
• ½ φλ. κρασί λευκό ξηρό
• ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε το ψάρι και χαράξτε το κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς για να ψηθεί μέχρι μέσα. Βάλτε το στο ταψί, ρίξτε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε με το μισό λάδι και το αλεύρι. Αφήστε το να ψηθεί μία ώρα. Βάλτε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε την ντομάτα, το κρασί και τον μαϊντανό και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Περιχύστε με αυτή το ψάρι & ψήστε τα στους 175ο C για 1 ώρα. Σερβίρετέ το με χόρτα, μπρόκολα ή σπαράγγια βραστά.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr