Χαλβάς σιμιγδαλένιος

images_0aaaaaa1aabbahalvas.jpg

Υλικά

    Σιμιγδάλι 1/2 πακέτο χονδρό    
    Βούτυρο 125 γρ    
    Κουκουνάρια ή Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι του καφέ  

 

Για το σιρόπι

    Νερό 2 ποτήρια    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι    
    Πορτοκάλι 2 (το ξύσμα τους)    

Εκτέλεση

Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο βάζουμε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν (προσέχουμε μην καεί το βούτυρο) μόλις ροδίσουν συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι το γυρίζουμε καλά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφού έχουμε φτιάξει το σιρόπι (δεν το έχουμε βράσει) τα περιχύνουμε χαμηλώνοντας την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. (Αν το θέλουμε σπυρωτό το τρίβουμε με πιρούνι . Αν το θέλουμε πηχτό το αδειάζουμε σε φόρμα) . Σερβίρεται με κανέλλα από πάνω.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/